There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Thursday, February 25, 2010

nak format hanset nokia?

macam mne nk format nset nokia??
pening??
 
tension??


lw rse nset nokia anda tu berat semacam atau istilah lebih tepat mcm kne msok virus jew..jgn pening pale..
format je nset tu..hoho..
lw gase nk jimat wet n tenage try la care kt bwh ni..simple..hahaa

1. unlock la nset nkia tu.


2. kluarkn dulu memory card korang. lw rase nk format ngn memory card skali biar je kt dalam. tp nt jgn menyesal plak!!!

3. taip *#7370#

4. nt dye akan tnye 'do you want to format cmpletely?'

5. just tekan 'yes'

6. tunggu dlm bpe minit....



7.setel da!!!blehla install blik ape2 yg korang nk dlm nset korang..hahha


senang kn?? huhu..
owh ye sblom terlpe..care format ni untuk nset nokia symbian 60, smart phone..
slmat mencube di rumah!!!

Sunday, February 07, 2010

nikmatnya cium sayang??

wah mesra btol la diorang kt bwh ni..
tanpa segan silu main cium2 sembarangan..
xde gase geli plak tu..
inilah bangsa america yg moden sgt..
haha...



































 





PESANAN UNTUK KORANG SUME!!
harap2 lpas tngk gambo ni jgnla ade yg terpengaroh plak..
ade byk binatang laen yg boleh bwk pelok&cium..
b*b* gak yg di pilihnye..
ishk2..
pasni lw jumpe org america pikir2la byk kali lw nk berpelok2 apetah lg nk bercium2..
hoho..

visual illusion??

hah..nak test mate korang ok ke x?
lw tngk mcm senoneng2 tu mknenye sihat la tu..
hoho..




 





 

























 



AMARAN!!
lw gase tngh pening pale jgn tgk lme2 sgt nt mkin parah pening korang..
pstikan gak jgn tgnk smbil brjalan..tkot jatuh terpeleot plak..
haha..
malu tanggungla sendiri..
huhu..

Wednesday, February 03, 2010

kucing oh kucing??

jadi kucing bleh tido mane2 jew??
xpyah nk pk tmpat..
xde pon orang nk kaco..
siap kne amek gamba lg tyme tido... huhu..








 














 





 





 




kpd pembaca2.. jgnla cbe2 nk jd mcm kucing2 di atas..
tidola di tempat yg selamat..hehe..

Tuesday, February 02, 2010

surat mc sakit??



Leave of Absence.
Dear Boss,

          During the weekend, I unfortunately had an accident which resulted to a broken bone. With this, I would like to inform you that it would be impossible for me to come to work for the next few weeks. Attached is the copy of the x- tray.



Regards,



---------------------------------------------
attached: X-ray





blehla kelentong ngn boss lepas ni....hahaha

maklumat ini adalah benar??

1. Jika anda makan satay, jangan pula lupa timunnya, sebabnya..

memakan satay bersama karbon yang terhasil selepas pembakaran akan  mendatangkan kesan karsinogen!  
Apa bendanya karsinogen tu? 
Ianya ialah suatu keadaan yang menyebabkan barah. Timun pula adalah  anti-karsinogen.


2. Jangan makan udangselepas mengambil pil vitamin C! sebabnya.. 

kemungkinan anda akan mati keracunan Arsenikdalam beberapa jam sahaja.


3. Barah akibat penggunaan bahan dalam Shampoo

Tukarlah ke jenama lain sebelum terlambat, jika  kandungan dalam shampoo anda mengandungi Sodium Laureth Sulfate atau ringkasnya SLS. Bahan ini akan menyebabkan barah dalam jangka  masa yang panjang dan ini bukannya jenaka.  Shampoo yang disahkan  mengandungi bahan ini ialah:

VO5, Palmolive, Paul Mitchell, L'Oreal,  Hemp Shampoo terbaru keluaran body shop, Nature Forcedan lain-lain  lagi.  Shampoo Clairol's Herbal Essence adalah satu-satunya yang  mengandungi Sodium Laureth Sulfatesecara tunggal.  

Meskipun pertanyaan telah pun dibuat terhadap syarikat ini dan jawapan dari  mereka ialah, "Ya memang kami dah tahu masalah ini tetapi kami tidak  boleh melakukan apa-apa kerana kami memerlukan bahan yang boleh  mengeluarkan busa yang banyak".  Dalam pada itu, Pasta Colgate & Dee Dee(untuk kanak-kanak) turut mengandungi bahan yang sama untuk penghasilan buih.


4. Kepada penggemar makanan jenis mee segera(tak kiralah maggi,  koayteow dsb), Pastikan berhenti makan dulu sekurang-kurangnya 3 hari selepas mengambil mee segera sebelum mengambil paket yang  seterusnya.

Maklumat yang dikongsi bersama dengan seorang doctor. Keluarganya telah menghentikan pengambilan makanan ini setelah  mendapat tahu berkenaan salutan wax ke atas makanan ini.  Inilah yang  menyebabkan mee segera tidak melekat antara satu sama lain apabila  dimasak. 

Telah dinyatakan terdahulu melalui SEORANG AKTOR dari SBC  (sekarang ni dikenali sebagai TCS).  Beberapa tahun lalu, yang mana kariernya membuatkan beliau sangat sibuk untuk memasak, jalan mudah  mengambil mee segera setiap hari.  Kemudiannya beliau disahkan  menghidap barah.  Barahnya disebabkan wax dalam mee segera. 

Doktor  juga memberitahu yang badan manusia memerlukan 2 hari untuk  membersihkan wax dari sistem badan.  Seorang lagi mangsa yang serupa ialah Pramugara dari SIA yang mana setelah berpindah dari rumah ibunya  ke rumahnya sendiri, Dia tidak memasak tetapi kerap makan mee segera. Dia didapati menghidap barah dan mati selepas itu.  Sekarang ini tindakan  memakan mee segera bolehlah diistilahkan sebagai 'makan untuk mendapat barah'.  Kalau istilah James Bond, 'Licence to kill!'


5. Bawang Goreng segera
Seorang kawan melawat ke sebuah  perusahaan kecil membuat bawang goreng, dan melihat terdapat banyak straw minuman.  Yang bewarna dan tidak bewarna diasingkan.  Apa yang  mengejutkan ialah strawyang tidak bewarna dicampurbersama gorengan  bawang yang bertujuan apabila plastik straw tersebut dipanaskan, ianya  melebur lantas menyaluti bawangtersebut.  Sebab itulah kalau bawang  goreng segera yang dibeli terdedah kepada udara tak akan lembik tapi  kalau kita buat sendiri lembik dalam masa yang singkat sahaja.


betol ke ni?? ntahla hanye nk kongsi maklumat sahaje.. 

Monday, February 01, 2010

taktik PATI msok malaysia??

lawak btol la taktik2 kt bwh nie... mgkin bleh try nk msok malaysia ni.. huhu.. yg xthan yg no. 1 tu..haha


no.5
(dlm beg pakaian..iskh..iskh..iskh)



no.4
(dlm dashboard kete.. adeh sakitnye otot2)




no.3
(dlm rear set kete..mcm sardin kin cup dye tu!!)




no.2
(dlm enjin kete..hehehe..kulit badak or unta kah org ni ah??)
 




no.1
(dkt front passenger seat kete..kahkahkah!!)
bijak gak diorg sume ni!! tp sayang kantoi gak..
cbe lg k..huhuh..


AWAS!!! AMARAN!!!
SEMUA PEMBACA YG ADE KETE TU..  JGN LPE CHECK BTOL2 KETE MASING2 SBLUM MULAKAN PERJALANAN.. MNELAH TW ADE MALAUN2 NI YG BERSMBUNYI...DLM STERENG KAH..DLM TANK PETROL KAH..HEHE!!

Friday, January 29, 2010

berok pandai menyanyi??

btol ke ni zaman skrg ade berok pndai menyanyi?? lagu omputih plak tu.. gempak2.. pndaii btol diorang ni...
hahha.. pasni habisla universiti2 pnohla ngn spesis ni..huhu



Tuesday, January 26, 2010

bahaya air berkarbonat@air gas??

sebenarnye isu ni da lame da@lapok tp sje je ungkit blik nk cari publisiti...hehee
mgkin student2 kt malaysia sume da tw tp ade jgk kot rakyat malaysia yg tak taw lg..
ape bhayenye sbnrnye ni??btol ke ni?? ke sengaja je nk kondemkan company air gas kt muke bumi ni?? hehe...

ape2 pon nilai2kn lah sendiri lpas tngk gamba2 kt bwh ni...
katenye dlm gamba tu budak2 sekolah kt brazil nu..
tngh wat experiment sains kot..hehe




jgn minum air gas sambil mkn gula2 mentos...lw mulut berbuih2 nt tanggungla sendiri..haaha
lepas ni bleh la try wat kt umah...slamt mencube!!

Monday, January 25, 2010

nak tau nset SE btol2 baru??

mcm mne ye?? kadang2 ble kte nk bli nset bru was2 gak btol ke nset kte nk bli tu bru?(org blom pakai lg). yelah tukang kedai nset kadang2 tu bkn bleh percaye bulat2 sgt..hoho. haah..ini dye tips aku dpt dri kwn aku(saufi) mcm ne nk check nset kite tu btol2 bru punye...heheeh. follow the step bellow correctly:
  1. hidupkan nset SE anda tu..pegang btol2. pstikan jari2 dlm keadaan selesa.
  2. tekan butang kanan navigator tu( basenye butang ni utk wat short cut)..ingat butang kanan pnye tw..
  3. tekan butang '*' sekali aje.
  4. tekan butang kiri navigator sebanyak 2 kali berturut2..ingat 2 kali!!
  5. tekan butang '*' skali lagi.
  6. tekan butang kiri navigator lg skali.
  7. tekan butang '*' lagi.
jeng3...
hah keluarla menu2 yang korang boleh check nset pnye condition.. pling penting tengok total call time.. alih2 cakap nset bru.. rupa2nye da pernah wat call..tnsion aku..huuhu..mgkin cara ni komplicated sket nk wat..tp nk mcm ne kn da mcm tu cara dye..hoho.
ok.. slamat mencube!!!!!
pasni tokey kedai nset xbleh nk kelentong lg..hheeh
oh ye ingat tao.. cara ni hanye tok nset sony ericsson (SE) je..
digalakkan utk nset SE yg LATEST shj..